Selasa , Februari 7 2023

Amazon menawarkan konsesi untuk mengetuai kes antitrust EU

DUBAI: Havas Middle East, sebuah syarikat pengiklanan dan perhubungan awam multinasional, menjaringkan kemenangan besar untuk rantau ini di Festival Kreativiti Antarabangsa Cannes Lions 2022, yang dilihat oleh banyak orang sebagai program anugerah utama industri.

Agensi itu memenangi tujuh trofi pada acara itu bulan lalu, semuanya untuk kerjanya dengan pelanggannya, Adidas. Kempen Billboard Cecairnya meraih Grand Prix, satu trofi emas, dua perak dan satu gangsa dalam kategori kempen luar dan satu perak dalam kategori media. Agensi itu juga memenangi trofi perak dalam kategori Singa Hiburan untuk Sukan, untuk kempen papan iklan I’m possible.

CEO Havas Timur Tengah, Dany Naaman.

Ketua Pegawai Eksekutif Havas Timur Tengah, Dany Naaman, memberitahu Arab News bahawa dia telah dalam misi untuk meningkatkan reputasi kreatif agensi itu dan meletakkannya dalam perhatian global, “jadi memenangi tujuh anugerah Cannes Lions” adalah “perasaan hebat.”

Kempen Billboard Cecair menandakan pelancaran oleh Adidas koleksi pakaian renang yang inklusif. Kajian mendapati bahawa 32 peratus wanita di seluruh dunia merasa tidak selesa berenang di khalayak ramai, dan di Timur Tengah bahagiannya meningkat kepada 88 peratus.

FAST

) • Agensi itu memenangi tujuh trofi pada acara itu bulan lalu, semuanya kerana kerjanya dengan pelanggannya, Adidas.

• Kempen Billboard Cecairnya meraih Grand Prix, satu trofi emas, dua perak dan satu gangsa dalam kategori kempen luar dan satu perak dalam kategori media.

• Agensi ini juga memenangi trofi perak dalam kategori Singa Hiburan untuk Sukan, untuk kempen papan iklan I’m possible.

 

Oleh itu, Adidas mencipta “papan iklan boleh berenang” pertama di dunia di Dubai, yang menggalakkan wanita untuk menyelam, tanpa mengira bentuk badan, etnik atau keupayaan.

“Adidas komited untuk menjadikan masa depan sukan lebih inklusif,” kata Naaman. “Kempen ini mencetuskan perbualan mengenai kepositifan badan yang merobek rantau ini dan di seluruh dunia merentasi enam benua dan lebih daripada 60 negara.”

Papan Iklan Cecair Adidas.

Kesan kempen di seluruh dunia adalah “bukti kepada jangkauan global Dubai,” tambahnya. UAE adalah tempat yang sempurna untuk Adidas melancarkan koleksi barunya dan kempen itu kerana penduduk yang pelbagai dan sifat inklusif negara, jelasnya.

“Mereka secara terbuka mempromosikan toleransi melalui semua lapisan masyarakat yang sangat pelbagai dan pelbagai budaya, yang meninggalkan tanda pada budaya,” kata Naaman.

Adidas komited untuk menjadikan masa depan sukan lebih inklusif. Kempen ini mencetuskan perbualan mengenai kepositifan badan yang merobek rantau ini.

Dany Naaman,,,), Ketua Pegawai Eksekutif Havas Middle East

UAE bukan satu-satunya negara di rantau ini yang berkembang dan berkembang. Agenda pembangunan dan kepelbagaian Wawasan Arab Saudi 2030 dan transformasi nasional yang dihasilkan mengubah Kerajaan menjadi hab perniagaan.

“Kami mempunyai pasukan yang cukup besar tetapi kami terus melancarkan inisiatif baru untuk mengiringi visi Kerajaan,” kata Naaman.

Tahun ini, kumpulan itu akan melancarkan Havas Events sebagai tindak balas kepada pelaburan Arab Saudi yang semakin meningkat dalam industri hiburan dan acara tempatan. Ia juga akan menyokong Suruhanjaya Diraja festival Noor Riyadh City pada bulan Oktober.

Dari kejayaan yang menakjubkan di acara Cannes Lions hingga pengembangan di Arab Saudi, dua tahun terakhir telah menjadi tempoh pertumbuhan dan transformasi untuk Havas Timur Tengah. Walaupun wabak itu menjejaskan perniagaan medianya, bahagian kreatif dan PR tetap tidak terjejas, kata Naaman. Sebenarnya, krisis kesihatan berfungsi sebagai pemecut pertumbuhan, terutama dalam bidang e-dagang dan transformasi digital, dengan kumpulan itu menarik beberapa pelanggan baru termasuk Adidas, L’Oreal, Muzium Masa Depan di Dubai, dan syarikat telekom du.

Papan Iklan Cecair Adidas.

“Namun, ketika anda menghadapi cabaran – dan ukuran ini – anda perlu menyemak model perniagaan anda dan melihat struktur anda,” kata Naaman.

Walaupun semasa fasa penstrukturan semula, beliau menambah, syarikat itu “menjaga saluran komunikasi terbuka” dan melancarkan beberapa inisiatif baru, beberapa di antaranya berkaitan dengan kesihatan mental, untuk membantu pekerja terus berhubung dan baik. Malah, katanya, tahap kepuasan pekerja sebenarnya bertambah baik semasa pandemik berbanding tahun sebelumnya.

Sekarang, gelombang seterusnya nampaknya merangkumi teknologi buzzy seperti NFT, blockchain, metaverse dan Web3. Naaman percaya metaverse, versi internet yang mendalam yang dicadangkan yang diakses menggunakan teknologi realiti maya, “adalah revolusi seterusnya dalam pengkomputeran.”

“Ia dipercayai sebagai pengganti internet mudah alih, jadi semua tanda menunjukkan potensi dan kemungkinan besar, termasuk peluang baru untuk mentakrifkan semula interaksi pengguna,” katanya.

Havas, yang merujuk kepada pejabat syarikatnya sebagai “villages,” melancarkan kampung mayanya sendiri tahun ini dalam permainan video The Sandbox, menawarkan pelanggan pengalaman tambahan. Tahun lalu, ia melancarkan Metaverse oleh Havas, tawaran perundingan, kreatif dan media baru yang didedikasikan untuk membantu jenama merangkul potensi metaverse.

Walau bagaimanapun, buat masa ini metaverse masih berkesan kata kunci, kata Naaman, ia “bukan alam semesta yang lengkap dan terdapat silo.” Dalam erti kata lain pada masa ini terdapat pelbagai platform dalam metaverse, masing-masing memerlukan pengguna untuk membuat avatar yang berasingan, yang menghasilkan pengalaman yang memecah belah.

“Ini semua tentang seberapa cepat perkara akan berkumpul dalam metaverse tetapi ia pasti ruang yang kita perhatikan dengan teliti,” tambahnya.

Pada akhirnya, Naaman berkata, Havas bertujuan “untuk meninggalkan tanda pada budaya dan mewujudkan komunikasi yang bermakna yang memberi kesan kepada dunia,” sama ada ini berlaku di metaverse atau di papan iklan.

 

About Admin788

Check Also

Selepas tiga tahun yang berjaya sebagai jurulatih pasukan kebangsaan Saudi, Herve Renard melihat kejayaan Piala Dunia

Selepas tiga tahun yang berjaya sebagai jurulatih pasukan kebangsaan Saudi, Herve Renard melihat kejayaan Piala Dunia

Pada hari Sabtu, Ons Jabeur berdiri di Wimbledon Center Court dan menangis mengucapkan selamat Hari …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.