Selasa , Februari 7 2023

Calon GOP Hispanik menyelar kenyataan ‘taco’ Jill Biden sebagai ‘sangat menyinggung perasaan,’ ‘di luar pucat’

Biden membuat kenyataan itu pada Persidangan Annnual UnidosUS 2022 semasa bercakap mengenai kerja Presiden UnidosUS Raul Yzaguirre. Setiausaha akhbarnya mengeluarkan permohonan maaf atas kenyataan itu Selasa.

Raul membantu membina organisasi ini dengan pemahaman bahawa kepelbagaian komuniti ini, berbeza dengan bodegas Bronx, secantik bunga Miami dan unik seperti taco sarapan di sini di San Antonio, adalah kekuatan anda, kata wanita pertama itu.

Selepas banyak tindak balas, setiausaha akhbar Biden, Michael LaRosa, tweet, “Wanita Pertama meminta maaf bahawa kata-katanya menyampaikan apa-apa tetapi kekaguman dan cinta tulen untuk

Wanita Pertama AS Jill Biden bercakap semasa panel mengenai kanser semasa lawatan ke Pusat Kanser Mays, 23 Februari 2022, di San Antonio, Texas. (Foto oleh SERGIO FLORES/AFP melalui Getty Images)

Sebagai seorang wanita Hispanik yang mempunyai budaya yang kaya dengan nenek moyang yang berjuang melawan segala macam halangan dan kemiskinan, sangat menyinggung perasaan untuk membandingkan rakyat saya dengan taco,Alexis Martinez Johnson, calon GOP untuk Selasa

Walaupun dengan pergi ke acara yang dipanggil ‘LatinX Incluxion’, mereka memadamkan budaya kita, warisan kita, dan bahasa yang indah mi gente, tambah Martinez Johnson. “Joe Biden dan Demokrat terus menunjukkan bahawa mereka tidak peduli dengan komuniti minoriti, sama ada mengatakan ‘anda tidak hitam’ dengan Republikan Afrika Amerika atau membandingkan sejarah unik Hispanik Amerika dengan makanan sarapan pagi. Malu pada mereka.

Alexis Martinez Johnson, calon untuk Daerah Kongres ke-3 New Mexico (Alexis Martinez Johnson)

Jose Castillo, seorang pekerja Disney dan calon untuk

Sekarang kita telah pergi dari ‘bukan abuela saya’ kepada ‘bukan taco,'” Castillo quipped. “Sangat mengejutkan bahawa Demokrat berpendapat bahawa mereka dapat menjalankan agenda bangun radikal dan ekonomi buruk yang menyakiti keluarga, tetapi kemudian memenangi suara kami dengan taco sarapan pagi.

Dia memberi amaran bahawa Demokrat “menggunakan kata-kata seperti ‘Latinx’ bahawa tidak ada yang saya tahu menggunakan dan mengurangkan budaya untuk stereotaip makanan tidak akan mengembalikan arus orang Amerika Hispanik yang beralih dari dasar Demokrat yang gagal.

Rene Lopez, calon Hispanik di Daerah Kongres ke-4 Arizona, memberitahu Fox News Digital bahawa sejarah peribadinya menyinari mengapa Hispanik meninggalkan Parti Demokrat.

Dengan sejarah warisan saya yang luas di Arizona, termasuk keluarga yang tinggal di bandar-bandar sempadan, dan telah bersama-sama mengasaskan organisasi yang membantu mangsa pemerdagangan seks, saya mempunyai perspektif langsung mengenai kesan mengerikan dasar Joe Biden dan pentadbirannya terhadap keluarga dan komuniti Hispanik, “kata Lopez. “Tambahan kepada beban yang melumpuhkan yang dikenakan kepada kita semua oleh dasar ekonominya yang gagal, jelas mengapa begitu banyak Hispanik berpindah ke Parti Republik.

Tina Ramirez, ketua Virginia dari

Penggunaan taco oleh Jill Biden sebagai pendirian untuk menggambarkan Hispanik adalah benar-benar tidak masuk akal dan benar-benar di luar pucat,” kata Ramirez kepada Fox News Digital. Ini menunjukkan betapa tidak tahunya Demokrat ketika memahami apa yang dihadapi oleh orang di seluruh negara sekarang akibat dasar progresif kiri mereka.

(Di Senarai Maggie, kita melihat keputusan ini sudah: Mayra Flores memenangi pilihan raya khasnya di Daerah Hispanik majoriti adalah penunjuk besar ke mana kita menuju. Di sini di Virginia, kami hanya melihat Yesli Vega memenangi utama Kongresnya, “kata Ramirez. Di seluruh negara, kita melihat orang-orang menolak menentang elit liberal dan penghinaan mereka yang berterusan dan dasar yang gagal.

About Admin788

Check Also

Klinik perubatan bergerak mengiringi jemaah haji yang dalam perjalanan dari Makkah ke Madinah

Klinik perubatan bergerak mengiringi jemaah haji yang dalam perjalanan dari Makkah ke Madinah

LONDON: Lawatan Presiden Amerika Syarikat Joe Biden yang akan datang ke Arab Saudi adalah “pivotal” …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.