Selasa , Februari 7 2023

NY Times op-ed memberitahu Demokrat untuk ‘memeluk politik ketakutan’ pada pengguguran: ‘Parti perlu menakutkan pengundi’

Memandangkan Republikan disukai untuk mengambil kembali Kongres pada pilihan raya pertengahan 2022, Cox menyedari keperluan untuk memberi inspirasi kepada Demokrat yang sederhana dan progresif. Menggunakan keputusan pengguguran Dobbs dari Mahkamah Agung sebagai contoh, dia mendakwa ketakutan boleh mendorong mereka ke pemilihan.

Penunjuk perasaan menjerit ketika mereka menyertai ribuan orang berarak di sekitar Capitol Arizona selepas keputusan Mahkamah Agung untuk membatalkan mercu tanda Roe v. Keputusan pengguguran Wade pada hari Jumaat, 24 Jun 2022, di Phoenix.  (Gambar AP/Ross D. Franklin)

Dia mendakwa, sangatone harus [terkejut], bukan hanya mereka yang mungkin mahu atau memerlukan pengguguran pada masa akan datang, dan terus mengira perkahwinan gay, privasi seksual, kontrasepsi dan persenyawaan in vitro sebagai item yang boleh diancam.

Untuk memenuhi keperluan mendesak pada masa ini dan menyelamatkan pegangan mereka yang tipis dan sering tidak wujud di Senat, Demokrat mesti bercakap tentang masa depan itu, memberi pengundi di seluruh negara, di setiap negeri, alasan untuk mengundi. Kehidupan berada di talian. Pada masa yang sama, pemimpin Demokrat perlu memahami bahawa politik ketakutan boleh menjalankan kedua-dua cara, katanya.

Parti perlu menakutkan pengundi dan menunjukkan bahawa mereka juga takut: takut kepada pengundi itu sendiri,” katanya.  Sekarang, mereka perlu menunjukkan bahawa mereka bersedia untuk meletakkan diri mereka pada belas kasihan mereka yang mereka gagal – membuat janji-janji tertentu dan membiarkan pengundi tahu bahawa jika mereka gagal lagi, ia akan menjadi lebih daripada peluang pengumpulan dana. Ia akan menjadi perhitungan.

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., bercakap ketika dia bergabung dengan aktivis hak pengguguran ketika mereka menunjukkan berikutan keputusan Mahkamah Agung untuk membatalkan Roe v. Wade di Washington, Jumaat, 24 Jun 2022. ((Gambar AP/Jacquelyn Martin))

Saya jujur tidak pasti sama ada ia penting apa item tindakan tersebut; Saya tahu Demokrat perlu membuang apa-apa kebimbangan untuk penampilan kesederhanaan. Sekarang, semua idea tentang merapatkan jurang ke akses pengguguran terdengar melampau. Tetapi begitu juga janji cukai [Grover Norquist] pada satu ketika. Begitu juga membatalkan Roe v. Wade,tulis Cox.

Ahli politik progresif seperti Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., telah mencadangkan bahawa kerajaan dan Presiden Biden

untuk mengelakkan undang-undang negeri. Cox mengakui idea-idea ini dan menyokong mereka walaupun menghadapi kesulitan, dengan mengatakan, Demokrat yang ingin menyelamatkan nyawa mereka yang memerlukan pengguguran tidak dapat kembali pada ‘ia rumit’ sebagai alasan untuk tidak mencuba.

Mengambil politik ketakutan terhadap hak pembiakan menyatukan dua kawasan pilihan raya yang diperlukan oleh Demokrat untuk mengatasi G.O.P. dalam perlumbaan sempit utama, “katanya, sambil menunjuk kepada pertandingan di Wisconsin, Pennsylvania dan Georgia.

Penunjuk perasaan hak pengguguran berkumpul di luar Mahkamah Agung di Washington, Jumaat, 24 Jun 2022. Mahkamah Agung telah menamatkan perlindungan perlembagaan untuk pengguguran yang telah berlaku hampir 50 tahun, keputusan oleh majoriti konservatifnya untuk membatalkan kes pengguguran mercu tanda mahkamah.  ((Gambar AP/Jose Luis Magana)

Walaupun mendorong Demokrat untuk mengambil risiko politik yang sebenar, Cox mendakwa bahawa ia bernilai perjudian” untuk mengambil tindakan berani.

Apabila anda mempunyai ancaman yang sama, ada peluang untuk misi yang sama. Ancaman ini tidak lagi di luar cakrawala — itu ada di pintu. Sekarang, Demokrat, memutuskan misi.

About Admin788

Check Also

Klinik perubatan bergerak mengiringi jemaah haji yang dalam perjalanan dari Makkah ke Madinah

Klinik perubatan bergerak mengiringi jemaah haji yang dalam perjalanan dari Makkah ke Madinah

LONDON: Lawatan Presiden Amerika Syarikat Joe Biden yang akan datang ke Arab Saudi adalah “pivotal” …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.