Selasa , Februari 7 2023

Pemimpin GOP Rumah Kevin McCarthy memecahkan rekod pengumpulan dana yang lain

Mengumpul sumber dalam misinya untuk GOP untuk memenangi kembali majoriti Dewan Perwakilan pada pilihan raya pertengahan bulan November, McCarthy membawa rekod $ 50 juta dalam tempoh enam bulan pertama tahun ini, menurut

McCarthy mengangkut enam bulan terakhir – yang merangkumi $ 19.2 juta semasa pengumpulan dana suku kedua April-Jun 2022 – membawa kepada rekod $ 124 juta jumlah wang yang telah diraih oleh anggota kongres lama dari California setakat ini dalam kitaran pilihan raya 2022.

Orang Amerika menuntut perubahan, dan Republikan kini berada dalam kedudukan untuk menyampaikan. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada penyokong kami dari seluruh negara atas bantuan mereka yang murah hati dalam menyediakan sumber yang diperlukan untuk mengambil semula Dewan,kata McCarthy kepada  dalam satu kenyataan.

Kami kini kurang dari empat bulan lagi untuk memilih Dewan Republikan, dan memecat Nancy Pelosi sebagai Speaker. Dan kami tidak akan berehat sehingga kami menyelesaikan tugas pada 8 November, mcCarthy meramalkan.

Ketua Minoriti Rumah Kevin McCarthy, R-Calif., mengambil soalan daripada wartawan, di Capitol A.S. di Washington DC pada 3 Dis 2021. (Gambar AP/J. Scott Applewhite)

Walaupun Republikan kehilangan Rumah Putih dan majoriti Senat mereka dalam pilihan raya 2020, mereka menentang jangkaan dan mengambil gigitan besar dari majoriti Dewan Besar Demokrat. GOP kini memerlukan keuntungan bersih hanya lima kerusi di ruang 435 tempat duduk di ruang 435 tempat duduk di ruang 435 tempat duduk di ruang 435 tempat duduk di dewan tahun ini

) untuk merebut semula majoriti yang hilang pada pertengahan penggal 2018.

McCarthy mungkin akan menggantikan Pelosi sebagai Speaker Dewan jika Republikan, seperti yang diharapkan oleh ahli-ahli Dewan, memenangi kembali majoriti dewan.

Pasukan McCarthy menyoroti bahawa pemimpin House GOP terus menyebarkan kekayaan. Dia memindahkan $ 44.1 juta setakat ini kitaran ini ke Jawatankuasa Kongres Republik Nasional (NRCC), cabang pemilihan semula House GOP. McCarthy juga memindahkan $ 5.6 juta kitaran ini ke parti GOP negeri. Dan pemimpin Dewan memindahkan $ 12.6 juta semasa kitaran kepada calon penyandang dan pencabar yang terdedah.

Pasukan politik pemimpin minoriti juga mempamerkan pengumpulan dana digitalnya, dengan menyatakan bahawa dalam tempoh enam bulan yang lalu McCarthy menerima lebih daripada 310,000 sumbangan dalam talian dengan sumbangan purata $22.

Pasukannya juga menunjukkan pengumpulan dana oleh kumpulan luar, yang menonjolkan bahawa Dana Kepimpinan Kongres yang diselaraskan oleh McCarthy dan Rangkaian Tindakan Amerika terus mengatasi kumpulan luar yang diselaraskan oleh Speaker Dewan Nancy Pelosi – PAC Majoriti Dewan dan House Majority Forward. Kumpulan McCarthy yang sejajar mengumpulkan gabungan $ 110 juta tahun lalu.

Ketika mereka bertujuan untuk mendapatkan semula majoriti, Republikan mempunyai sejarah di pihak mereka. Secara purata, parti yang memenangi Rumah Putih dalam pilihan raya presiden kehilangan lebih daripada 25 kerusi Dewan pada pilihan raya pertengahan penggal berikutnya. Demokrat juga kini menghadapi iklim politik berbahaya yang didorong oleh inflasi rekod dan harga gas yang melambung tinggi yang dikompaun oleh penilaian kelulusan bawah air Presiden Biden. Pengumpulan dana McCarthy yang memecahkan rekod kitaran ini adalah tanda lebih lanjut dari akar umbi Republikan dan semangat penderma besar menjelang pertengahan penggal.

About Admin788

Check Also

Klinik perubatan bergerak mengiringi jemaah haji yang dalam perjalanan dari Makkah ke Madinah

Klinik perubatan bergerak mengiringi jemaah haji yang dalam perjalanan dari Makkah ke Madinah

LONDON: Lawatan Presiden Amerika Syarikat Joe Biden yang akan datang ke Arab Saudi adalah “pivotal” …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.