Selasa , Februari 7 2023

SEC meningkatkan penelitian terhadap komen Musk mengenai perjanjian Twitter $ 44 bln

 

UAE bukan satu-satunya negara di rantau ini yang berkembang dan berkembang. Agenda pembangunan dan kepelbagaian Wawasan Arab Saudi 2030 dan transformasi nasional yang dihasilkan mengubah Kerajaan menjadi hab perniagaan.

“Kami mempunyai pasukan yang cukup besar tetapi kami terus melancarkan inisiatif baru untuk mengiringi visi Kerajaan,” kata Naaman.

Tahun ini, kumpulan itu akan melancarkan Havas Events sebagai tindak balas kepada pelaburan Arab Saudi yang semakin meningkat dalam industri hiburan dan acara tempatan. Ia juga akan menyokong Suruhanjaya Diraja festival Noor Riyadh City pada bulan Oktober.

Dari kejayaan yang menakjubkan di acara Cannes Lions hingga pengembangan di Arab Saudi, dua tahun terakhir telah menjadi tempoh pertumbuhan dan transformasi untuk Havas Timur Tengah. Walaupun wabak itu menjejaskan perniagaan medianya, bahagian kreatif dan PR tetap tidak terjejas, kata Naaman. Sebenarnya, krisis kesihatan berfungsi sebagai pemecut pertumbuhan, terutama dalam bidang e-dagang dan transformasi digital, dengan kumpulan itu menarik beberapa pelanggan baru termasuk Adidas, L’Oreal, Muzium Masa Depan di Dubai, dan syarikat telekom du.

Papan Iklan Cecair Adidas.

“Namun, ketika anda menghadapi cabaran – dan ukuran ini – anda perlu menyemak model perniagaan anda dan melihat struktur anda,” kata Naaman.

Walaupun semasa fasa penstrukturan semula, beliau menambah, syarikat itu “menjaga saluran komunikasi terbuka” dan melancarkan beberapa inisiatif baru, beberapa di antaranya berkaitan dengan kesihatan mental, untuk membantu pekerja terus berhubung dan baik. Malah, katanya, tahap kepuasan pekerja sebenarnya bertambah baik semasa pandemik berbanding tahun sebelumnya.

Sekarang, gelombang seterusnya nampaknya merangkumi teknologi buzzy seperti NFT, blockchain, metaverse dan Web3. Naaman percaya metaverse, versi internet yang mendalam yang dicadangkan yang diakses menggunakan teknologi realiti maya, “adalah revolusi seterusnya dalam pengkomputeran.”

Havas, yang merujuk kepada pejabat syarikatnya sebagai “villages,” melancarkan kampung mayanya sendiri tahun ini dalam permainan video The Sandbox, menawarkan pelanggan pengalaman tambahan. Tahun lalu, ia melancarkan Metaverse oleh Havas, tawaran perundingan, kreatif dan media baru yang didedikasikan untuk membantu jenama merangkul potensi metaverse.

Walau bagaimanapun, buat masa ini metaverse masih berkesan kata kunci, kata Naaman, ia “bukan alam semesta yang lengkap dan terdapat silo.” Dalam erti kata lain pada masa ini terdapat pelbagai platform dalam metaverse, masing-masing memerlukan pengguna untuk membuat avatar yang berasingan, yang menghasilkan pengalaman yang memecah belah.

Pada akhirnya, Naaman berkata, Havas bertujuan “untuk meninggalkan tanda pada budaya dan mewujudkan komunikasi yang bermakna yang memberi kesan kepada dunia,” sama ada ini berlaku di metaverse atau di papan iklan.

 

About Admin788

Check Also

Selepas tiga tahun yang berjaya sebagai jurulatih pasukan kebangsaan Saudi, Herve Renard melihat kejayaan Piala Dunia

Selepas tiga tahun yang berjaya sebagai jurulatih pasukan kebangsaan Saudi, Herve Renard melihat kejayaan Piala Dunia

Pada hari Sabtu, Ons Jabeur berdiri di Wimbledon Center Court dan menangis mengucapkan selamat Hari …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.