Utusan Mesir, PM Malta adakan perbincangan

Salama mengucapkan terima kasih atas bantuan yang diterimanya daripada pegawai-pegawai di Kementerian Luar Negeri dan kerajaan semasa beliau tinggal di Ecuador.

Beliau berkata terdapat banyak peluang kerjasama yang perlu dimanfaatkan untuk mengukuhkan hubungan antara kedua-dua negara, terutamanya dalam pelancongan, penjagaan kesihatan, pertukaran perdagangan dan penubuhan zon ekonomi khas. Dia menyeru Ecuador untuk memanfaatkan apa yang dapat disediakan oleh zon ekonomi bebas untuk Terusan Suez.

Salama mengkaji inisiatif kedutaan Mesir untuk menjadikan Ecuador sebagai pusat eksport Mesir ke pasaran Latin, serta Ecuador yang mendapat manfaat daripada keupayaan dan kedudukan Mesir untuk mengeksport semula produknya ke negara-negara Afrika, EU dan Timur Tengah memandangkan dasar kerajaan Ecuador untuk membuka Ecuador ke dunia.

Holguin berkata bahawa kerajaannya sedang berusaha untuk meningkatkan kerjasamanya dengan Mesir, terutamanya dalam bidang keutamaan Ecuador, seperti mengimport produk farmaseutikal dan baja berkualiti tinggi, dan mendapat manfaat daripada kepakaran Mesir dalam pengairan.

Holguin mengatakan bahawa Ecuador tidak sabar untuk mengambil bahagian dalam CO27, yang akan diadakan pada bulan November depan di Sharm El-Sheikh. Beliau menyatakan hasrat negaranya untuk memperhebatkan kerjasama dua hala dengan Mesir dalam semua bidang dalam tempoh yang akan datang.

 

About Admin788

Check Also

Selepas tiga tahun yang berjaya sebagai jurulatih pasukan kebangsaan Saudi, Herve Renard melihat kejayaan Piala Dunia

Selepas tiga tahun yang berjaya sebagai jurulatih pasukan kebangsaan Saudi, Herve Renard melihat kejayaan Piala Dunia

Pada hari Sabtu, Ons Jabeur berdiri di Wimbledon Center Court dan menangis mengucapkan selamat Hari …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.